Explorers

RSA staat voor Rowans & Sherpa's Afdeling. De afdeling van de Thorheim-groep heeft nummer 333, we spreken en schrijven dan ook heel vaak over de afdeling. Tegenwoordig wordt de RSA ook wel Explorers genoemd. 

Bij de RSA wordt van je verwacht dat je zelf de handen uit de mouwen steekt. Als 15- tot 18-jarige kun je namelijk heel goed zelf bepalen wat je wel en niet wilt. Je bedenkt dan ook je eigen programma's en verzint samen met de anderen waarheen je dit jaar op zomerkamp gaat. De RSA heeft het dus zelf voor 't zeggen. Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen opkomst of dag hetzelfde.

De ene keer vind je jezelf terug op een berg in Tsjechië, een andere keer ben je aan het fik stoken of je wordt nét niet overreden op een toch niet helemaal verlaten stationnetje in Normandie. Maar ook de gewone opkomsten zijn iedere keer weer verschillend. Zin in een filmavond?? Organiseer hem zelf maar. Of is een pokeravond, een avondje routetechnieken, een dropping, die maffe sinterklaasviering leuker? Dan organiseer je samen met de andere RSA-ers dat toch.

De RSA-ers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Maar soms kom je er zelf niet (helemaal) uit. Dan kun je altijd een beroep doen op de 'begeleiding'. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden.

We hebben elke zaterdag opkomst van 14:00 tot 17:00. Lijkt het je ook wat? Kom gerust een keer langs.

Vlot varen/BBQ'en

Gepost in Explorers

Varen en BBQ'en tegelijk?

Met de rowans hebben wij afgelopen opkomst gebarbecued op een vlot in het water. Ja, je leest het goed. Een vlot, een barbecue, water en hypere rowans, dat kan toch nooit goed gaan? Jazeker wel!
Eerst is het vlot in elkaar gezet met extra strakke knopen en lange balken en toen zijn de tonnen eronder gezet, zodat het hele gevaarte ook nog een beetje drijven zou. Na het eerste testrondje op het water bij Gravenbol, werd er besloten de vuurton aka de barbecue van de dag in het vlot te monteren. De barbecue werd mooi vastgezet in het midden van het vlot, elke rowan klom op het vlot, nog even snel een touwtje als anker en gaan met die banaan!
Heerlijk vlees gebakken op het kippenrooster boven het vuur en sommige hebben zelfs mosselen opgedoken om op te eten. Alles bij elkaar een heerlijk dagje!
 
VlotVlot in waterVuur bij vlot

Explorer zomerkamp

Gepost in Explorers

Op een rustige zaterdagmiddag zaten 12 Explorers in de Basis bijelkaar, ze dronken rustig een kopje koffie en aten waarschijnlijk ook wel iets erbij. Ineens, zo voelde het te minste voor hen, vroeg de begeleiding aan hen, 'waar gaan we eigenlijk heen met zomerkamp?'. De Explorers keken elkaar verbaasd aan... Tot er een riep 'HONGARIJE!' en de rest volgde met 'Hey, Ho, Lets go!'. Dat hebben ze in februari bedacht. In de maanden die volgde hebben ze allerlei klussen gedaan en de reis verder uitgewerkt. Toen was het zo ver 8 juli, vroeg in de ochtend, stonden daar 11 Explorers en hun begeleiding, helemaal klaar voor hun reis naar Orfü.

Kijk ook bij het foto-album voor de andere foto's

lasergamen

Gepost in Explorers

We verzamelde om tien uur bij Thorheim om samen richting het Henschoten meer te fietsen. Daar werden we ontvangen door de begeleiding van het lasergamen. Na een korte, maar erg strakke uitleg zijn wij begonnen met het eerste spel. Hierbij hadden de twee teams allebei een hoek van het speelveld ingenomen. Na een korte impasse werd er door het witte petjes team een strakke actie uitgevoerd op het andere team maar helaas had dit niet het gewenste effect. 

Bij het tweede spel waren de rollen een beetje omgedraaid. De strakke actie volgde elkaar op waardoor de einduitslag moest worden bepaald door de persoon met de meeste strakke broek van ons allemaal..... Hierna hadden we nog tijd om een potje te spelen waarbij af ook echt af was. Oftewel we hebben ons kostelijk vermaakt bij het Hensschotenmeer. 

Poolnachthike

Gepost in Explorers

Op 4 februari 2017 hadden wij de 34e poolnachthike volledig door onze eigen groep geoörganiseert. Hierbij hebben we een route van ongeveer 10km uitgezet met onderweg verschillende leuke posten waar er dus ook halverwege de route een lekkere maaltijd voor alle deelnemers klaar stond, alles in het thema 'hekserij'. Wij hebben een eigen draai aan verschillende routetechnieken gegeven om het zo leuk en orgineel mogelijk te maken. Ook het feest hebben we in thema gedaan en natuurlijk zagen wij er zelf ook heksachtig uit. De deelnemers waren weer erg enthousiast. Al ons werk vooraf werd goed beloond en we willen de Poolnachthike volgend jaar zeker weer voortzetten!

Meer artikelen...

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog